ln.nemmeefaceifosolifobfsctd@ofni || Loods 13, Minister Kanstraat 16, 7811GP Emmen

20 december – La Grande Finale – Emma Linssen & Dinda Provily

Datum evenement:

20 december, 2023

Aanvangstijd:

19:00

Op woensdag 20 december organiseert het Filosofiecafé Emmen een unieke voorstelling ‘La Grande Finale’ in het Atlas Theater!

Voor de eerste keer gaat het Filosofiecafé Emmen naar het Atlas Theater met een filosofische voorstelling. Met deze voorstelling sluiten we het jaar 2023 af.

La Grande Finale is een filosofische voorstelling die op zeer komische wijze licht werpt op de meest jammerlijke gebeurtenis uit het leven: onze dood. 

Dinda en Emma staan stil bij de (on)zin van de dood. Wat is de betekenis van een leven dat eindigt? Heeft ons bestaan nog wel zin als het hoe dan ook voorbij gaat? In La Grande Finale worden twee dode filosofen, Martin Heidegger en Jean-Paul Sartre, tot leven gefantaseerd. Misschien weten zij inmiddels meer. Zoals het een filosofisch duel betaamt, staan de wijsgeren lijnrecht tegenover elkaar. Even, heel even, zijn ze ‘akkoord’, maar na een paar shotjes Zuid-Duitse schnaps zijn ze ‘absoluut niet akkoord’. Gelukkig maar. Dwars door alle vurige argumenten van de dode mannen heen zien we twee jonge vrouwen, bezeten en begeesterd door de wijsbegeerte, op zoek naar redding voordat het eindigt. Maar alles loopt af, ook een script. Of is er nog tijd? De rollen zijn uitgespeeld, Heidegger en Sartre begraven, maar wij leven nog.

Emma Linssen en Dinda Provily vormen samen een beginnend filosofisch theater-duo.

Ze studeerden beiden af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Na de toneelschool begon Emma aan haar studie filosofie in Nijmegen. Met een masterdiploma op zak kroop ze achter de boeken vandaan en ging ze samen met Dinda de boel combineren; het theater en de filosofie. Vanuit Emma’s masterscriptie (over de dood in het denken van Heidegger en Sartre) maakten zij samen de voorstelling La Grande Finale. Ze transformeerden een scriptie in een script, maakten de theorie theatraal en zo kwam de filosofie tot leven op de planken!

  • Atlas Theater
  • Raadshuisplein 100
  • Emmen
  • 7811 AP

Agenda:

  • 20 december, 2023 19:00   -   22:00
Voeg aan uw kalender toe: