ln.nemmeefaceifosolifobfsctd@ofni
|| Loods 13, Minister Kanstraat 16, 7811GP Emmen

[UITVERKOCHT] 29 november – Apocalypsofie – Lisa Doeland

Datum evenement:

29 november, 2023

Aanvangstijd:

19:00

Filosoof Lisa Doeland daagt uit tot kritisch denken over de illusie van recycling en groene groei. Een verhelderend perspectief op onze ecologische crisis en hoe we ermee kunnen omgaan.

Leven gaat onvermijdelijk gepaard met verlies, met verval en met afval – wie leeft maakt vuile handen en laat een ecologische voetafdruk achter. Toch dromen we liever van recycling zonder restjes binnen een circulaire economie, van een wereld waarin alles zich laat opruimen en oplossen. Lisa Doeland confronteert ons met het illusoire karakter van deze ‘Groene droom’.

Apocalypsofie stelt niet gerust, maar biedt wel handvatten voor leven in tijden van uitsterving. Waar het op aankomt, is jezelf steeds de vraag stellen hoe je dat zo goed mogelijk kunt doen.
Filosoferen is leren om te sterven, stelden onder andere Socrates en Montaigne. In tijden van ecologische catastrofe moeten we echter niet alleen met onze sterfelijkheid om leren gaan, maar ook met onze ‘uitsterfelijkheid’. Hoe kan de filosofie ons leren om uit te sterven?

Lisa Doeland is filosoof. Ze werkt aan de Radboud Universiteit en de UvA en doet promotieonderzoek naar afval. Samen met Naomi Jacobs en Elize de Mul schreef ze Onszelf voorbij: Kijken naar wat we liever niet zien (2018). Haar essays verschenen onder meer in De Groene Amsterdammer, Wijsgerig Perspectief en de Nederlandse Boekengids. Haar nieuwste boek Apocalypsofie verscheen juni 2023.

Een kaartjes voor deze lezing kost € 10, inclusief thee of koffie en een heerlijke stroopwafel. De lezing vindt plaats in theater Loods 13 (Rensenpark Emmen). De deuren gaan om 19.00 uur open, de lezing begint om 19.30 uur.

Event is verlopen
Aantal zitplaatsen: 60 (0 Stuks)
  • Loods13
  • Minister Kanstraat 16
  • Emmen
  • 7811 GP

Agenda:

  • 29 november, 2023 19:00   -   22:00

Speaker's

Voeg aan uw kalender toe: